Leemstuc aanbrengen binnenshuis

Wilt u leemstuc aanbrengen, dan heeft u met de stukadoors van Munneke Stukadoors de juiste vakmensen gevonden voor de klus! Leemstuc heeft bijzondere, positieve eigenschappen ten opzichte van gewone stuc. Leemstuc is zoals de naam al zegt gemaakt op basis van leem, een grondsoort die natuurlijk voorkomt in de bodem. Het bestaat uit een mengsel van klei, silt, en zand, en heeft een heel fijne korrelgrootte. Puur natuur dus. En daar werken wij maar al te graag mee.

Waarom leemstuc aanbrengen?

Waarom zou u leemstuc laten aanbrengen, als u ook kunt kiezen voor stucwerk van gips of pleisterwerk? Leemstuc heeft heel veel extra voordelen ten opzichte van standaard stucwerk. Naast dat het een duurzaam en milieuvriendelijk product is, heeft leemstuc ook fantastische warmte- en vochtregulerende eigenschappen. Leemstuc kan namelijk makkelijk vocht opnemen, en dit bij droogte vervolgens weer afgeven aan de lucht. Daarom geeft het uw woning of ruimte een heel prettig klimaat. Doordat geen gifstoffen worden gebruikt bij het verven van het leemstuc is de ruimte ook nog eens gezonder om in te verblijven!

Leemstuc buiten of binnen?

Doordat leemstuc gemaakt is van zand, klei en water, spoelt het weg bij regen. Daarom zijn lemen huizen in het droge Afrika prima, maar hier in Nederland kan leem helaas niet buiten gebruikt worden. Wel biedt leemstuc als binnen stucwerk vele voordelen en mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld erg geschikt voor het afmaken van uw zolderisolatie en daarbij ook geluiddemping, en het afwerken van een kinderkamer of slaapkamer. Nagenoeg alle kleuren zijn mogelijk voor het afmaken van leemstuc, dus u heeft keuze genoeg!

Interesse in leemstucwerk?

De unieke eigenschappen van leemstucwerk

  • Vochtregulerend. De leemstuc heeft een positief effect op de luchtvochtigheid in huis, waardoor u een gezonder klimaat creëert.
  • Isolerend. Koel in de zomer, aangenaam in de winter.
  • Geluiddempend. Leemstuc kan geluid opnemen en dempen; het heeft dus een gunstig effect op de akoestiek binnenshuis.
  • Duurzaam. Leem is een natuurproduct en daarmee zeer milieuvriendelijk.
  • Hypoallergeen. Leemstuc is vrij van schadelijke en giftige stoffen die allergische reacties opwekken. Ook heeft huisstofmijt geen kans.

Waarom Munneke Stukadoors?

Kiezen voor Munneke Stukadoors staat synoniem voor kwaliteit en vakmanschap. De minutieuze nauwkeurigheid van onze stukadoors heeft ons nog nooit in de steek gelaten. En maak u zich geen zorgen over vieze voetstappen of een schreeuwende werkradio. Want wij werken graag geconcentreerd en netjes: dat is zowel voor ons als voor u het prettigst.

Onze stukadoors werken graag met leemstuc, vanwege de prettige eigenschappen. Dus wat is uw project? Laat het ons weten! Wij laten graag ons vakmanschap spreken tijdens een uitdagende klus met leemstuc.

Weten wat leemstucwerk kost?