Oxidestuc: geef een unieke twist aan uw ruimte

Oxidestuc is een nieuwe trend, en daar doet Munneke Stukadoors graag aan mee. Wij zijn zelf als vakspecialisten razend enthousiast over dit moderne materiaal. Dus heeft u een mooie interieuruitdaging voor ons waarin u één of meer wanden wilt laten behandelen met oxidestuc? Neem dan contact met ons op!

Wat is oxidestuc?

Oxidestuc is een soort betonstucwerk voor binnen op metaalbasis, in een laag van 1,5mm. Dit sterke staaltje exclusief stucwerk heeft alle voordelen van verf plus die van stucwerk in één materiaal. Het product zorgt voor een verrassend ‘metallic’ effect, dat iedere ruimte een bijzondere uitstraling geeft. Niet alleen wanden kunnen hiermee behandeld worden, maar ook vloeren krijgen met dit materiaal eenvoudig een nieuwe look. Oxidestuc, ook wel metalstuc of metallic stucwerk genoemd, staat bekend om zijn prachtige stoere, industriële en tegelijkertijd chique effect.

Oxidestuc: ideaal voor in uw badkamer of keuken

Oxidestuc is perfect voor badkamers of keukens, omdat het waterdicht is. Wilt u een naadloos effect, én gaat u voor een unieke, luxe uitstraling? Dan is dit materiaal echt ideaal voor u. Niet alleen is het stucwerk makkelijk schoon te houden, ook kan het soms goedkoper zijn dan tegels zetten.

Hoe werkt het?

We brengen oxidestuc aan met een spaan, totdat de muur ingevuld is. Vervolgens moet de metallic stuc drogen. Hierna schuren wij dit op, en daardoor raken de ijzerdeeltjes in de stuc los van de structuur. Hierdoor ontstaat het typerende ‘metal’-effect. De ijzerdeeltjes reageren met zuurstof in de lucht: de stuc oxideert en verandert van kleur. Het oxideren stoppen we door middel van een lucht- en waterdichte coating, waarna de muur klaar voor gebruik is.

Welke kleuren zijn beschikbaar?

Er zijn diverse kleuren beschikbaar, namelijk zilver, goud, brons, koper, roest en messing. Interessante opties die bij het oxideren van kleur veranderen zijn ijzer en messing. IJzer wordt bij oxideren roestkleurig en messing slaat groen uit. Doordat dit een natuurlijk proces is, wordt elke muur uniek. Bij al onze kleuren oxidestuc wordt nadien een waterdichte coating aangebracht.

Interesse in oxide stucwerk?

Schoonmaken en onderhoud van oxidestuc

Wij maken bij de oxidestuc gebruik van een speciale waterdichte coating. Allesreiniger raden wij hierbij niet aan voor het schoonmaken. Bij oplevering krijgt u van ons een schoonmaakmiddel dat u kunt gebruiken. Ook is groene zeep een prima oplossing. Echt schrobben is niet nodig en eigenlijk ook niet wenselijk. Omdat het vuil zich nooit echt ‘in’ de coating’ kan hechten is een oppervlakkige poetsbeurt vaak al voldoende om alles weer lekker schoon en fris te maken. Het is absoluut af te raden om chloor of bleekmiddelen te gebruiken. Daarmee kunt u de coating aantasten, en daarmee ook de bescherming van het stucwerk.

Oxidestuc prijs?

Stucwerk met metal look is niet de goedkoopste maar wel één van de mooiste afwerkingen. Als u een offerte wilt opvragen, komen we graag eerst bij u langs. We willen altijd eerst goed begrijpen wat uw wensen zijn, en kijken wat er mogelijk is in de betreffende ruimtes. Pas wanneer we alles inzichtelijk hebben komen we met een passende prijs. Zo komt u nooit voor onvoorziene kosten te staan.

Nog een keer de voordelen op een rijtje

Wij zijn niet voor niets enthousiast over dit prachtige stucwerk. Hieronder zetten we nog even alle voordelen van oxidestuc op een rijtje:

  • Mooi.
  • IJzersterk.
  • Waterdicht.
  • Vuilafstotend.
  • Op alle ondergronden te verwerken. 

Waarom oxidestuc laten aanbrengen bij Munneke Stukadoors?

De vakstukadoors van Munneke Stukadoors hebben ruime ervaring in diverse specialistische interieurprojecten, ook met het aanbrengen van oxidestuc. Niet voor niets zeggen wij dan ook altijd dat geen uitdaging ons te veel is. Bij Munneke Stukadoors houden we er namelijk van om keer op keer vakwerk te leveren. Wij gaan voor niets minder dan perfectie. Dus kom maar op met die uitdaging!

Wilt u weten wat oxidestuc in uw huis kost? Neem dan contact op, we helpen u graag verder!

Weten wat oxidestuc kost?