Oxidestuc geeft een unieke twist aan uw ruimte

Oxidestuc is een nieuwe trend waarmee wanden een luxe uitstraling krijgen. Als vakspecialisten zijn we razend enthousiast over dit moderne materiaal. Dus heeft u een mooie uitdaging op het gebied van interieur voor ons waarin u één of meer wanden wilt laten behandelen met oxidestuc betonciré? Neem dan contact met ons op!

Wat is oxidestuc?

Oxidestuc is een soort betonstucwerk voor binnen op metaalbasis, in een laag van 1,5 mm. Dit sterke staaltje exclusief stucwerk heeft alle voordelen van verf plús die van stucwerk. Het product zorgt voor een verrassend ‘metallic’ effect, dat iedere ruimte een bijzondere uitstraling geeft.

Niet alleen wanden kunnen behandeld worden met oxidestuc, maar ook vloeren krijgen met dit materiaal eenvoudig een nieuwe look. Oxidestuc wordt ook wel metalstuc of metallic stucwerk genoemd en staat bekend om zijn prachtige stoere, industriële en tegelijkertijd chique effect.

Oxidestuc is ideaal voor uw badkamer of keuken

Oxidestuc is perfect voor badkamers of keukens, omdat het waterdicht is. Wilt u een naadloos effect én gaat u voor een unieke, luxe uitstraling? Dan is dit oxidestuc echt ideaal voor u. Niet alleen is het stucwerk makkelijk schoon te houden, ook kan het soms goedkoper zijn dan tegels zetten.

Hoe werkt oxidestuc?

We brengen oxidestuc aan met een spaan, totdat de muur ingevuld is. Vervolgens moet de metallic stuc drogen. Hierna schuren wij dit op, daardoor raken de ijzerdeeltjes in de stuc los van de structuur. Hierdoor ontstaat het typerende ‘metal’-effect.

De ijzerdeeltjes reageren met zuurstof in de lucht: de stuc oxideert en verandert van kleur. Het oxideren stoppen we door middel van een lucht- en waterdichte coating, waarna de muur klaar voor gebruik is. Dan begrijpt u direct waar de term ‘oxidestuc’ vandaan komt; het oxideren van de stuc.

Welke kleuren oxidestuc zijn beschikbaar?

Er zijn diverse kleuren oxidestuc betonciré beschikbaar: zilver, goud, brons, koper, roest en messing. IJzer en messing veranderen bij het oxideren van kleur, heel interessant. IJzer wordt bij oxideren roestkleurig en messing slaat groen uit. Doordat dit een natuurlijk proces is, wordt elke muur uniek. Bij al onze kleuren oxidestuc wordt nadien een waterdichte coating aangebracht.

Interesse in oxide stucwerk?

Schoonmaken en onderhoud van oxidestuc

Wij maken bij de oxidestuc betonciré gebruik van een speciale waterdichte coating. Allesreiniger raden wij hierbij niet aan voor het schoonmaken. Bij oplevering krijgt u van ons een schoonmaakmiddel dat u kunt gebruiken. Ook is groene zeep een prima oplossing.

Echt schrobben is niet nodig en ook niet wenselijk. Omdat het vuil zich nooit echt ‘in’ de coating’ kan hechten is een oppervlakkige poetsbeurt vaak al voldoende om alles weer lekker schoon en fris te maken. Het is absoluut af te raden om chloor of bleekmiddelen te gebruiken voor het onderhoud van oxidestuc. Daarmee kunt u de coating aantasten en de bescherming van het stucwerk.

Oxidestuc prijs?

Stucwerk met metaal look is niet de goedkoopste maar wel één van de mooiste afwerkingen. Als u een offerte wilt opvragen, komen we graag eerst bij u langs. Ook voor specifieke vragen, zoals oxidestuc betonciré in koper.

We willen altijd eerst goed begrijpen wat uw wensen zijn en kijken wat er mogelijk is in de betreffende ruimtes. Pas wanneer we alles inzichtelijk hebben, komen we met een passende prijs voor het aanbrengen van oxidestuc. Zo komt u nooit voor onvoorziene kosten te staan.

De voordelen van oxidestuc:

Wij zijn niet voor niets enthousiast over dit prachtige stucwerk. Hieronder zetten we nog even alle voordelen van oxidestuc op een rijtje:

  • IJzersterk
  • Waterdicht
  • Vuilafstotend
  • Op alle ondergronden te verwerken
  • En wat ons betreft: prachtig

Waarom oxidestuc laten aanbrengen door ons?

Onze vakstukadoors hebben ruime ervaring in diverse specialistische interieurprojecten, ook met het aanbrengen van oxidestuc. Niet voor niets zeggen wij dan ook altijd dat geen uitdaging ons te veel is. Bij Munneke Stukadoors houden we ervan om keer op keer vakwerk te leveren. Wij gaan voor niets minder dan perfectie. Dus kom maar op met die uitdaging!

Wilt u weten wat oxidestuc betonciré in uw huis kost? Neem dan contact op, we helpen u graag verder!

Weten wat oxidestuc kost?