Schuurwerk

Onze stucspecialisten weten met elk materiaal raad, zo ook met schuurwerk. Deze unieke pleisterwerkmethode biedt een lichte structuur en heeft vele voordelen. Wat de voordelen zijn van schuurwerk stuc, leest u hieronder.

Wat is schuurwerk?

Schuurwerk is een soort pleisterwerk van gips van ongeveer 3 tot 5 mm, dat in ‘slagen’ wordt aangebracht. Het licht korrelige pleisterwerk wordt vooral gebruikt voor plafonds. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit opdroogt.

In tegenstelling tot gewoon stucwerk hoeft dit na het aanbrengen niet meer gesausd te worden. Wilt u uw plafond stucen met schuurwerk? Schuurwerk kan goed tegen vocht, waardoor het zeer geschikt is voor de keuken of badkamer.

Wat zijn de voordelen van schuurwerk ten opzichte van gewoon stucwerk?

Zoals eerder genoemd, hoef je het plafond na het schuren niet meer te schilderen. Bovendien is stuc schuurwerk geschikt voor vochtige ruimtes. Hieronder nog eens alle voordelen van schuurwerk op een rij:

  • Sausen is niet nodig bij schuurwerk stucen. Het materiaal droogt egaal wit op.
  • Schuurwerk stuc is goedkoper. Doordat sausen niet nodig is, bent u goedkoper uit.
  • Schuurwerk stucen heeft een isolerende werking. Het materiaal kan goed warmte opnemen én afgeven aan de ruimte.
  • Fijn schuurwerk stuc heeft een sfeervolle uitstraling. Het prachtige ‘slagpatroon’ in de korrels geeft een uniek effect.
  • Schuurwerk stuc is vochtwerend. En daardoor geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken.

Wat is er zo bijzonder aan deze pleistertechniek?

Kiest u voor glad stucen schuurwerk? Behalve de bovengenoemde voordelen, is schuurwerk natuurlijk ook nog eens heel mooi door het prachtige slagpatroon. Bij bepaalde lichtinval, kunt u goed de ‘schuur’-structuur zien. Dit zijn de ‘slagen’ waarin een korrelstructuur te zien is. Op elk moment van de dag ziet de structuur er anders uit, wat zorgt voor een verrassend mooi en stijlvol effect.

Interesse in schuurwerk bij u thuis?

Waarom schuurwerk laten doen bij Munneke Stukadoors?

Heeft u interesse in plafond stucen schuurwerk? Of wilt u een andere ruimte laten stucen? Wij zijn experts in exclusief stucwerk en beheersen alle moderne én ambachtelijke technieken van het stucen. Wij raden u aan om dit specialistische stucwerk niet door een beginner te laten doen. Schuurwerk vereist techniek en vakmanschap, waardoor de keuze voor Munneke Stukadoors voor de hand ligt!

Nieuwsgierig geworden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar meer werk van Munneke Stukadoors? Bekijk voor een indruk van ons werk ook onze projecten, en andere specialismen op het gebied van binnen stucwerk.

Wat kost schuurwerk?

Wilt u weten wat de kosten zijn voor glad stucen of schuurwerk? Of heeft u een specifieke vraag, zoals de kosten voor het stucen van uw plafond? Schuurwerk is weliswaar niet de goedkoopste maar wel een makkelijke en mooie afwerking is.

Als u een offerte wilt, komen we graag eerst bij u langs. We willen altijd eerst goed snappen wat uw wensen zijn en bekijken wat er mogelijk is in de betreffende ruimtes. Pas wanneer we alles inzichtelijk hebben, komen we met een passende prijs. Zo komt u nooit voor onvoorziene kosten te staan.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor dit licht korrelige pleisterwerk in uw woning te bespreken!

Weten wat betonlook stucwerk kost?