Schuurwerk

Bij Munneke Stukadoors weten onze stucspecialisten met elk materiaal raad, zo ook met schuurwerk. Deze unieke pleisterwerkmethode biedt een lichte structuur en heeft vele voordelen.

Wat is schuurwerk?

Schuurwerk is een soort pleisterwerk van gips van ca. 3 tot 5 mm, dat in ‘slagen’ wordt aangebracht. Het lichtkorrelige pleisterwerk wordt vooral veel gebruikt voor plafonds. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit opdroogt. In tegenstelling tot gewoon stucwerk hoeft dit dus na het aanbrengen niet meer gesausd te worden. Ook kan het product goed tegen vocht, waardoor het zeer geschikt is voor de keuken of badkamer.

Wat zijn de voordelen van schuurwerk ten opzichte van gewoon stucwerk?

Zoals eerder genoemd, hoef je het plafond na het schuren niet meer te schilderen, en is het geschikt voor vochtige ruimtes. Hieronder nog eens alle voordelen van schuurwerk op een rijtje:

  • Sausen niet nodig. Het materiaal droogt egaal wit op.
  • Goedkoper. Doordat sausen niet nodig is, bent u goedkoper uit.
  • Isolerende werking. Het materiaal kan goed warmte opnemen én afgeven aan de ruimte.
  • Sfeervolle uitstraling. Het prachtige ‘slagpatroon’ in de korrels geeft een uniek effect.
  • Vochtwerend. En daarmee geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken.

Wat is er zo bijzonder aan deze pleistertechniek?

Behalve de bovengenoemde voordelen, is schuurwerk natuurlijk ook nog eens heel mooi door het prachtige slagpatroon. Bij bepaalde lichtinval, kunt u goed de ‘schuur’-structuur zien. Dit zijn de ‘slagen’ waarin een korrelstructuur te zien is. Op elk moment van de dag zien de structuur er anders uit, wat zorgt voor een verrassend mooi en stijlvol effect.

Interesse in schuurwerk bij u thuis?

Waarom schuurwerk laten doen bij Munneke Stukadoors?

De specialisten van Munneke Stukadoors zijn echte experts in exclusief stucwerk, en beheersen alle moderne én ambachtelijke technieken van het stucen. Schuurwerk vereist techniek en vakmanschap, waardoor de keuze voor Munneke Stukadoors voor de hand ligt! Wij raden u aan om dit specialistische stucwerk in ieder geval niet door een beginneling te laten doen.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar meer werk van Munneke Stukadoors? Bekijk voor een indruk van ons werk ook onze projecten, en andere specialismen op het gebied van binnen stucwerk.

Wat kost schuurwerk?

Voor schuurwerk geldt dat het niet de goedkoopste maar wel een makkelijke en mooie afwerking is. Als u een offerte wilt, komen we graag eerst bij u langs. We willen altijd eerst goed snappen wat uw wensen zijn, kijken wat er mogelijk is in de betreffende ruimtes. Pas wanneer we alles inzichtelijk hebben komen we met een passende prijs. Zo komt u nooit voor onvoorziene kosten te staan.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor dit lichtkorrelige pleisterwerk in uw woning te bespreken!

Weten wat betonlook stucwerk kost?