Betonlook badkamer detail

Betonlook badkamer met exclusief stucwerk in Driebergen

Een betonlook badkamer is modern én onderhoudsarm

Deze klanten uit Driebergen hadden de wens voor een betonlook badkamer met een rustige, strakke en industriële uitstraling. Betonlook verf is niet waterdicht en dus in dit geval geen optie. De Driebergers waren daarnaast geen voorstander van veel tegelwerk en wilden het aantal voegen in de badkamer tot een minimum beperken. Ook betonlook tegels waren daarom uitgesloten. Waterdicht stucwerk in de badkamer, beton cire bijvoorbeeld, is op zo’n moment een perfecte oplossing.

Hoe gebruiken we beton ciré voor een betonlook badkamer?

Het gebruik van betonciré resulteert in een uniek gewreven beton effect, wat maakt dat de badkamer een strakke, rustige uitstraling krijgt. In tegenstelling tot echt beton of beton stuc heeft het betonlook stucwerk een prettige, warme uitstraling, en is het uiteraard waterdicht. Na het aanbrengen van beton ciré kan de nadruk worden gelegd op het sanitair en de aankleding van de badkamer. We hebben dit stel uit Driebergen een proefversie laten zien en voelen waardoor ze direct overtuigd waren: een betonlook badkamer moest het worden!

Beton cire op de badkamermuur – ijzersterk en hygiënisch!

Beton ciré is een cementgebonden stucsoort die voorzien wordt van twee sterke coating componenten, zodat het een wat ruwere uitstraling krijgt. Het is een sterke, hygiënische, slijt- en watervaste cementstuc en geeft een mooie, warme betonuitstraling. Na het aanbrengen van dit exclusieve stucwerk hebben we de wanden gelakt met een hoogwaardig type PU lak zodat de badkamer er niet alleen robuust uitziet, maar het ook is. Door het aanbrengen van de laklaag zorgen we er niet alleen voor dat het stucwerk lang meegaat, maar ook makkelijk en snel schoonmaakt. Nog een voordeel: doordat er weinig voegen in de badkamer zitten, is de badkamer een stuk hygiënischer dan normaal. De coating zorgt voor een waterbestendig stucwerk en is bovendien zeer sterk.

Badkamer beton cire – hoe we de bestaande vloer omzeilden

De uitdaging bij dit project was de vloer; die lag er namelijk al in. De bewoners hadden gekozen voor een lichtgrijze gietvloer. Mooi, maar ook erg kwetsbaar. We moesten dus zorgvuldig te werk gaan om te voorkomen dat het stucwerk de vloer zou raken en vies zou maken. We kozen er daarom voor om bij elke nieuwe stuc- of laklaag de hele vloer opnieuw af te plakken. Netjes werken, daar houden we van. Overweegt u zelf om een betonlook badkamer te laten stuken? De bewoners van dit pand stellen hun huis beschikbaar om het resultaat te zien en te voelen, zodat u er een goed beeld van kunt maken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Ziet u dit wel zitten? Vraag een offerte aan!

Wilt u ook zo’n prachtige beton cire badkamer? Als u natte ruimtes zoals badkamers en keukens wilt laten stucen in Midden-Nederland, dan heeft u met Munneke Stukadoors de juiste stucadoor in handen. Ook kunt u bij ons terecht voor alle soorten stucwerk, zowel stucwerk voor binnenshuis als buiten stucwerk. U kunt strak pleisterwerk zoals dunpleister laten aanbrengen, maar ook stucen we met structuur, zoals spachtelputz. Ook sierpleister stucwerk met unieke samenstellingen zijn mogelijk. Bent u geïnteresseerd in onze talenten? Vraag dan nu gratis een vrijblijvende offerte aan!