Pleisterwerk stucwerk

Het aanbrengen van pleisterwerk stucwerk is bij de stukadoors van Guy Munneke in goede handen. Onze vakmensen beheersen alle belangrijke stuctechnieken tot in de puntjes.

Wat is pleisterwerk? Pleisterwerk is glad en strak stucwerk dat vrijwel alleen als stucwerk binnen wordt toegepast. Glad pleisterwerk geeft uw muren, wanden en plafonds een frisse en moderne look en is eenvoudig af te werken met tegels, behang of verf.

Wat is pleisterwerk stucwerk nu precies?

Glad pleisterwerk leent zich perfect voor onder andere plafonds en wanden. Bij het aanbrengen van pleisterwerk stucwerk op een muur of plafond brengt een stukadoor een laag gips aan om een glad oppervlak te creëren. Dit wordt ook wel pleisterwerken genoemd. Het is een soort afdeklaag waardoor oneffenheden in de ondergrond worden weggewerkt.

Of het nu gaat om de betonnen muur in een nieuwbouwhuis, metselwerk stucwerk binnen of stucwerk buiten: een laag pleisterwerk zorgt voor een superstrak en fris aanzicht van muren en plafond.

Welke ondergrond is geschikt?

Het pleisteren van wanden en plafonds gebeurt met gips, ofwel pleistergips. Wanneer dat opdroogt beweegt het niet meer, daarom is het ook belangrijk dat het aangebracht wordt op een ondergrond die niet ‘werkt’. Hout, bijvoorbeeld, ‘werkt’ wel. Het reageert op warmte, kou en luchtvochtigheid.

Pleisterwerk kan dan in principe ook niet worden aangebracht op houten ondergronden, dat zorgt uiteindelijk voor scheuren in het gipswerk. Dat is het laatste wat u wilt, scheuren in pleisterwerk. Pleisterwerk kan wel aangebracht worden op de volgende ondergronden: beton, kalkzandsteen, gipsblokken, gipsplaten, tong blokken en (bak)stenen.

Kan pleisterwerk stucwerk ook gerepareerd worden?

Beschadigd pleisterwerk herstellen, oud pleisterwerk vernieuwen of roestvlekken op pleisterwerk. De stukadoors van Munneke Stukadoors worden er ook vaak bij geroepen als het gaat om het herstellen van pleisterwerk stucwerk. Ook voor scheuren in pleistwerk in nieuwbouw. Wij kunnen pleisterwerk ook repareren, en wel op zo’n manier dat het verschil bijna onzichtbaar wordt gemaakt.

Mocht een reparatie niet meer mogelijk zijn dan kunnen wij ook oud pleisterwerk vervangen. Heeft u scheuren in uw pleisterwerk? Wilt u oud pleisterwerk laten renoveren? Of moeten wij schilderen op nieuw pleisterwerk? Laat het ons weten. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte.

Interesse in pleisterwerk?

Geschikt voor zowel buiten als binnen

Heeft u barsten in pleisterwerk? Of heeft u interesse in glad pleisterwerk dat sausklaar is? Pleisterwerk stucwerk is een veelgebruikte stuctechniek, zowel voor buitenmuren als voor wanden en plafonds binnenshuis. Wij pleisteren regelmatig buitenmuren. Wit of gekleurd pleisterwerk in plaats van de normale baksteen afwerking geeft huizen een totaal nieuw gezicht.

Bij binnen pleisterwerk houden we altijd rekening met de ruimtes waarin we werken. Het plafond in een badkamer vraagt weer om een specifiek soort afwerking met latexverf, omdat de lucht daar veel vochtiger is. Daar gebruiken we dan dampdoorlatende latexverf, zodat het vocht beter afgevoerd kan worden.

Zo voorkomt u druppel- en schimmelvorming. We komen altijd eerst even langs om een inschatting te maken van de beste behandeling en afwerking. Zo weet u zeker dat u het juiste pleisterwerk en de beste afwerking krijgt.

Voor welke afwerking kiest u?

Nadat de pleisterlaag is aangebracht kan de muur op verschillende manieren worden afgewerkt. Sommigen kiezen voor pleisterwerk om een oneffen muur glad te maken en werken deze vervolgens af met tegels of behang. Verreweg de meeste mensen kiezen voor een afwerking met latexverf.

Om ervoor te zorgen dat het pleisterwerk de verf niet te veel opzuigt bewerken we de wanden na het pleisteren met een fixeermiddel of voorstrijkmiddel. We geven u graag passend advies over de afwerking die u wilt, vraag het gerust!

Wat kost pleisterwerk per m²?

Wilt u weten wat de kosten zijn voor pleisterwerk per m²? Om een prijs te kunnen bepalen komen we altijd eerst even kijken naar de situatie. Wat is de ondergrond, wat moet het resultaat worden, welke materialen en technieken zijn daarvoor nodig?

Gaat het om pleisterwerk herstellen of pleisterwerk schuren? Pas als we zeker weten dat we snappen wat u voor ogen hebt maken we een prijs. Daar kunt u dan ook echt op rekenen. Wilt u snel een offerte voor uw pleisterwerk stucwerk? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Weten wat pleisterwerk kost?