Dunpleister

De stukadoors van Munneke Stukadoors weten als geen ander hoe ze dunpleister moeten aanbrengen op diverse ondergronden. Het aanbrengen van een laag dunpleister is dan ook een veelgevraagd specialisme van onze stukadoors. Met dunpleister maakt uw muren of plafonds helemaal strak en glad. Het werkt daarnaast isolerend, is vochtwerend en vormt een geschikte ondergrond voor met name schilderwerk. 

Wat is dunpleister?

Dunpleister is pleisterwerk dat in dunne lagen wordt aangebracht. De naam dunpleister zegt het al. We gebruiken dunpleister voor stucwerk binnen. Omdat er tegenwoordig vaak beton gebruikt wordt bij de bouw, zijn oppervlakken al relatief glad. Dus maakt een dunne laag pleister dit makkelijk egaal en strak af. Wij leveren het pleisterwerk sausklaar op. Dunpleister leent zich perfect voor nieuwbouw, maar ook huizen met ‘karakter’.

Wat zijn de voordelen van dunpleister?

  • Uitstraling. Glad, strak en af te werken in de kleur die u wilt.
  • Naadloos. U hebt geen naden of gleuven meer, gewoon één vlakke wand afwerking.
  • Onderhoud. Het is makkelijker te repareren bij scheurvorming of beschadigingen.
  • Voordelig. Goedkoper dan traditioneel pleisterwerk.
  • Snel sausen. Relatief korte droogtijd, u kunt de volgende dag beginnen met sausen!

Wat zijn de nadelen van dunpleister?

  • Het is erg dun. Dunpleister is 1 tot 2 mm dik. Grote oneffenheden krijgt u er niet mee weg. Ga bij grote oneffenheden voor gipspleister.
  • Strijklicht. Bij strijklicht is de kans groter dan bij gipspleister dat u oneffenheden ziet.

Weten wat dunpleister stucwerk kost?

Dunpleister voor buiten of binnen?

Dunpleister is geschikt voor zowel binnen als buiten, voor muren en plafonds. Ook op hoekprofielen kan het worden aangebracht als hoekbeschermer. In het bijzonder is dunpleister vanwege zijn vochtwerende eigenschappen zeer geschikt voor de keuken of badkamer. Wilt u dunpleister laten aanbrengen in een nieuwbouwwoning of jarendertigwoning en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de projecten die wij al hebben gedaan om inspiratie op te doen.

Wat is de droogtijd van dunpleister?

De droogtijd van dunpleister varieert van 24 uur tot enkele dagen, afhankelijk van de laagdikte. Ook hangt de droogtijd af van de luchtvochtigheid en temperatuur van de ruimte. Bovendien droogt de dunpleister in de zomer met alle ramen en deuren open vele malen sneller dan in de winter wanneer het vocht niet weg kan. Houd hier dus rekening mee.

Is dunpleister geschikt voor nieuwbouw?

Van nieuwbouw tot jarenzestigwoning: dunpleister kan op verschillende ondergronden worden gebruikt. Zo kan dunpleister aangebracht worden op beton of gipsplaat (gyproc), maar ook op sterk zuigende ondergronden zoals kalkzandsteen en cellenbeton (ytong). We bekijken per geval of een stucprimer nodig is voor een betere hechting. Of een fixeermiddel, bijvoorbeeld in het geval van een poederende ondergrond. Hoe dan ook zorgen de vakmensen van Munneke Stukadoors ervoor dat uw muur of plafond straks een perfect egaal oppervlak heeft!

Dunpleister aanbrengen: prijs en mogelijkheden

Heeft u interesse in dunpleister in uw woning en bent u benieuwd naar de prijs? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van het aanbrengen van dunpleister? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte op.

Weten wat dunpleister stucwerk kost?