Dunpleister

De stukadoors van Munneke Stukadoors weten als geen ander hoe ze dunpleister moeten aanbrengen op diverse ondergronden. Het plaatsen van een laag dunpleister is dan ook een veelgevraagd specialisme van onze stucers. Want hiermee maak je muren of plafonds helemaal strak en glad af. Het werkt daarnaast isolerend, is vochtwerend en vormt een geschikte ondergrond voor met name schilderwerk.

Wat is dunpleister?

Dunpleister is pleisterwerk dat in dunne lagen wordt aangebracht. De naam dunpleister zegt het al. We gebruiken dunpleister voor alleen gebruikt voor stucwerk binnen. Omdat er tegenwoordig vaak beton gebruikt wordt bij de bouw, zijn oppervlakken al relatief glad. Dus maakt een dunne laag pleister dit makkelijk egaal en strak af. Wij leveren het pleisterwerk sausklaar op.

Wat zijn de voordelen?

  • Uitstraling. Glad, strak, en af te werken in de kleur die u wilt.
  • Naadloos. U hebt geen naden of gleuven meer, gewoon één vlakke wand afwerking.
  • Onderhoud. Makkelijker te repareren bij scheurvorming of beschadigingen.
  • Voordelig. Goedkoper dan traditioneel pleisterwerk.
  • Snel sausen. Relatief korte droogtijd, je kunt de volgende dag beginnen met sausen!

Wat zijn de nadelen?

  • Het is erg dun. Dunpleister is 1 tot 2 millimeter dik. Grote oneffenheden krijg je er niet mee weg. Ga bij grote oneffenheden voor gipspleister.
  • Strijklicht. Bij strijklicht is de kans groter dan bij gipspleister dat je oneffenheden ziet.

Weten wat dunpleister stucwerk kost?

Dunpleister voor buiten of binnen?

Dunpleister is geschikt voor zowel binnen als buiten voor muren en plafonds. Ook op hoekprofielen kan het worden aangebracht als hoekbeschermer. In het bijzonder is dunpleister vanwege zijn vochtwerende eigenschappen zeer geschikt voor de keuken of badkamer. Voor voorbeelden, bekijk de projecten die wij al hebben gedaan.

Wat is de droogtijd van dunpleister?

De droogtijd van dunpleister varieert van 24 uur tot enkele dagen, afhankelijk van de laagdikte. Ook hangt de droogtijd af van de luchtvochtigheid en temperatuur van de ruimte waar het om gaat. Bovendien droogt de dunpleister in de zomer met alle ramen en deuren open vele malen sneller dan in de winter als het vocht niet weg kan. Houd hier dus rekening mee.

Welke ondergronden zijn geschikt?

Dunpleister kan op verschillende ondergronden worden gebruikt. Zo kan dunpleister aangebracht worden op beton of gipsplaat (gyproc), maar ook op sterk zuigende ondergronden zoals kalkzandsteen en cellenbeton (ytong). We bekijken per geval of een stucprimer nodig is voor een betere hechting. Of een fixeermiddel, bijvoorbeeld in het geval van een poederende ondergrond. Hoe dan ook zorgen de vakmensen van Munneke Stukadoors ervoor dat uw muur of plafond straks een perfect egaal oppervlak heeft!

Wilt u ook zo’n strak afgewerkte badkamer of keuken? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte op.

Weten wat dunpleister stucwerk kost?