Project stucwerk en herstel lijsten in Hamont

Bestaand lijstwerk renoveren in Hamont, België

Renovatie van lijsten

20 jaar geleden zijn in dit klassieke pand in Hamont lijsten op het plafond en wand geplakt en geplaatst. Helaas zijn de lijsten door foutief aanbrengen in de loop der jaren in delen van het plafond gevallen, waardoor de huiseigenaren op zoek moesten naar een kwalitatieve oplossing voor hun probleem. Iemand moest het lijstwerk renoveren, en snel. Via een kennis kwamen ze bij ons terecht. Dit Vlaamse koppel had de wens om de nieuwe lijsten naadloos te laten aansluiten op de bestaande, nog hangende lijsten. In totaal zijn drie ruimtes compleet gerenoveerd en naar wens opgeleverd. De nieuwe lijsten zijn niet te onderscheiden van de oude lijsten.

Exact dezelfde gipslijsten zetten zonder naadjes

De bestaande gipslijsten waren 20 jaar oud en worden niet meer gemaakt. Daar is gelukkig een oplossing voor. Wij kopiëren de bestaande lijsten, zetten een nieuwe mal en maken nieuwe lijsten in die mallen. Op die manier zorgen we ervoor dat de gipslijsten exact overeenkomen. Dit doen we overigens niet alleen voor gipslijsten, ook voor alle andere ornamenten die u in huis heeft, of had hangen. Na het maken van de nieuwe gipslijsten zijn we per ruimte secuur te werk gegaan om de nieuwe lijsten naadloos te laten aansluiten op de lijsten die er al 20 jaar hingen.

Kennis en de beste materialen

Dit project kon alleen een succes worden door inzet van specialistische kennis en gebruik van de beste materialen. Het gebeurt regelmatig dat onze zakken gips nog heet zijn van de productie. We kopen al onze materialen namelijk dagelijks ‘vers’ in bij de groothandel. Het kopiëren van ornamenten is een vak apart en geeft u de garantie dat de uitstraling van uw huis precies zo wordt als u gewend bent. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Neem contact met ons op. We laten graag zien wat wij doen en waarom we tot België klandizie trekken met onze kwaliteit en manier van werken.