Betonlook stucwerk

Kiezen voor betonlook stucwerk is kiezen voor een stijlvolle wandafwerking. Een moderne en tegelijk tijdloze industriële look voor uw wanden. Steeds meer mensen kiezen voor een strakke betonlook afwerking van hun wanden. Dat is niet zo vreemd, het is natuurlijk ook en schitterend alternatief voor verf, behang of tegels. Veel strakker en moderner, met tegelijk een bijzonder authentieke uitstraling.

Wat is betonlook stucwerk nou eigenlijk?

Stucwerk met betonlook is gemaakt van betonstuc; een speciale mix op basis van cement, heel fijn beton en hars. Wanneer deze delen samengemengd worden en opdrogen ontstaat een zeer harde laag die aangebracht kan worden als exclusief pleisterwerk. De pasta is in alle kleuren te bestellen en kan op verschillende manieren bepleisterd worden. U kunt dus kiezen voor een meer effen uitstraling maar ook voor een stoere gewreven look. Een laag van 2-3mm is al genoeg om oppervlakten goed af te dichten, en gecombineerd met een coating is betonlook stucwerk compleet waterdicht.

Voor badkamers, keukens, en meer

Juist omdat betonstuc heel goed waterdicht te maken is wordt het vaak gebruikt in bijvoorbeeld badkamers en keukens. Vaak wordt er dan gekozen voor een stoer en industrieel design. Samen met strakke witte of grijze meubels geeft het betonlook stucwerk inderdaad een industriële uitstraling aan wat eerder saaie ruimtes waren. Onze klanten kiezen ook voor een betonlook badkamer of keuken omdat betonstuc waterdicht is, schimmelwerende eigenschappen heeft en eenvoudig schoon te houden is. Ideaal natuurlijk! Ook in woonkamers wordt deze stuctechniek steeds vaker toegepast. Het strakke stucwerk oogt heel ruimtelijk en geeft de woonkamer een geheel unieke uitstraling en stijl.

Wat zijn de voordelen van betonlook stucwerk?

  • Uitstraling. Stoer, strak, industrieel en af te werken in de kleur die u wilt.
  • Waterdicht. Ideaal voor in de badkamer, keuken en andere vochtige plekken.
  • Schimmelwerend. Geen last meer van lelijke schimmelplekken!
  • Naadloos. U hebt geen naden of gleuven meer, gewoon één vlakke wand afwerking.
  • Onderhoud. Eenvoudig schoon te maken en schoon te houden.

Op welke ondergrond kan het aangebracht worden?

Stucwerk met betonlook kan op nagenoeg elke ondergrond aangebracht worden, veelal voor stucwerk binnenshuis. Hout, gips, beton of kunststof, zolang de wand maar stevig en stabiel genoeg is. Per ondergrond bekijken we of het nodig is om een speciale hechtlaag aan te brengen met een primer. Die laag zorgt ervoor dat het pleisterwerk of de stucmortel zich goed kan hechten. Wanneer het echt nodig is kunnen we een speciaal wapeningsgaas aanbrengen om ‘het werken’ (krimpen en uitzetten) van de ondergrond op te vangen. Wilt u weten of betonlook stucwerk ook bij u kan?

Interesse in betonlook stucwerk?

Welke kleuren zijn beschikbaar?

Standaard heeft betonlook natuurlijk een grijze betonkleur. Maar er zijn natuurlijk heel veel kleuren grijs beschikbaar! We horen graag van u welke kleur het beste zou passen bij uw wensen en inrichting. Licht, donker, ergens tussenin? Verder kunnen we een hoop doen met de afwerking van het stucwerk. Wilt u liever een hele strakke kleur, of maakt u gebruik van het ‘gewreven’ effect die de betonlook juist in zich heeft? Munneke Stukadoors helpt u graag verder!

Schoonmaken en onderhoud

Om het stucwerk waterdicht te maken wordt gebruik gemaakt van een speciale coating. Allesreiniger raden wij niet aan, bij oplevering krijgt u van ons een schoonmaakmiddel dat u kunt gebruiken. Ook is groene zeep een prima oplossing. Echt schrobben is niet nodig en eigenlijk ook niet wenselijk. Omdat het vuil zich nooit echt ‘in’ de coating’ kan hechten is een oppervlakkige poetsbeurt vaak al voldoende om alles weer lekker schoon en fris te maken. Het is absoluut af te raden om chloor of bleekmiddelen te gebruiken. Daarmee kunt u de coating aantasten, en daarmee ook de bescherming van het stucwerk.

Betonlook prijs?

Voor stucwerk met betonlook geldt dat het niet de goedkoopste maar wel een van de mooiste afwerkingen is. Wanneer u een offerte wenst dan komen we graag eerst bij u langs. We willen altijd eerst goed snappen wat uw wensen zijn, kijken wat er mogelijk is in de betreffende ruimtes. Pas wanneer we alles inzichtelijk hebben komen we met een passende prijs. Zo komt u nooit voor onvoorziene kosten te staan.

Wilt u weten wat betonlook stucwerk in uw huis kost? Neem dan contact op, we helpen u graag verder!

Weten wat betonlook stucwerk kost?