Buitengevel isoleren Doorn
Woning gebouwd in 1908
In Doorn hebben wij de buitengevels van een woning voorzien van buitengevelisolatie. De woning is in 1908 gebouwd zonder spouwmuur of wand isolatie. Aan de buitenzijde van de gevels waren inmiddels meerdere scheuren ontstaan, stucwerk losgelaten en was er veel optrekkend vocht vanaf de fundering omhoog getrokken. Inmiddels was dit vocht ook naar de binnenzijde van de woning doorgeslagen en heeft hier de nodige schade veroorzaakt.
Het resultaat
Onze werkwijze
Voor aanvang van de werkzaamheden zijn de gevels van de woning eerst geheel gereinigd en is loszittende stuc- en verfwerk verwijderd. Ook is er een rondom de woning een brede en diepe sleuf gegraven tot aan de fundering. Op deze manier zijn de gevels vanaf de fundering voorzien worden van isolatieplaten.
Er is hier gekozen voor hoogwaardige PIR isolatieplaten van 8cm dik met een RC waarde van 3,5.
Omdat de gevels in zijn geheel zijn voorzien van isolatieplaten wordt het huis dus letterlijk in zijn geheel ingepakt. Op deze manier ontstaan er weinig tot geen koude bruggen. Dit zijn de ruimtes die anders van binnenuit niet geïsoleerd zouden worden zoals. Denk hierbij aan o.a. plafonds, vloeren en tussenwanden.
Onder het maaiveld (grond niveau) is gekozen voor een hardere en sterkere isolatieplaat die beter bestand is tegen de druk van buitenaf. Ook zijn deze platen beter bestand tegen optrekkend vocht aangezien hier ook het grond en het straatwerk tegenaan komen.
Stuclagen en verfsysteem
Nadat alle platen zijn geplakt en geplugd zijn deze met 2 stuclagen; mortelweefsellaag en wapeningsgaas glad en strak gemaakt. Hierdoor is alles weer een geheel geworden. Op alle uitwendige hoeken zijn kunststof hoekprofielen geplaats.
Na voldoende droging van het stucwerk is deze uiteindelijk afgewerkt met een siliconenharspleister van Knauf met een korrelgrootte van 1,5mm in een standaard witte kleur.
Vervolgens zijn de gevels op kleur gebracht met een verfsysteem van KEIM type Soldalan in een standaard wit kleur. De plint boven het straatwerk is in een donkergrijze kleur afgewerkt. Onder het maaiveld niveau (onder de grond en het straatwerk) is vanaf de fundering tot aan de hoogte waar het straatwerk ligt, de gehele onderzijde voorzien van bitumen en noppenfolie. Bitumen en noppenfolie passen wij toe om de continue vochtbelasting en eventueel optrekkend vocht zoveel mogelijk tegen te gaan en te beperken.
Bent u benieuwd hoe wij uw project tot een succes kunnen maken? Neem contact met ons op.
Meer projecten van Munneke Stukadoors
Bent u benieuwd wat Munneke Stukadoors nog meer in uw buurt heeft gedaan? Bekijk hier andere projecten in Driebergen: