Sierpleister stucwerk

De stukadoors van Munneke Stukadoors zijn ook specialist in het aanbrengen van sierpleister stucwerk. Sierpleisterwerk is een speciale vorm van stucen waarbij een structuur wordt aangebracht op de wand. Spachtelputz is de meest voorkomende vorm van sierpleisterwerk, daarnaast zijn ook sierpleister granol en rustiekputz technieken van het aanbrengen van structuur in uw stucwerk.

Hoe ziet sierpleister stucwerk er uit?

Kiezen voor sierpleister als uw stucwerk betekent dat u kiest voor een wand met een structuurtje. Bij veel andere vormen van stucen wordt de wand glad, bij pleisterwerk komt er een structuur op uw muur, een vorm van exclusief stucwerk. Hoe fijn of grof die structuur is, dat bepaalt u natuurlijk zelf. Bij sierpleister kunt u kiezen uit verschillende ‘diktes’ van de korrels die gebruikt worden om de structuur te maken. 1.5, 2 of 3 mm: het hangt helemaal af van uw smaak!

Welke soorten zijn er allemaal?

De meest voorkomende soorten van sierpleisters voor op wand en plafond zijn:

  • Spachtelputz
  • Rustiekputz
  • Granol

Afhankelijk van uw smaak kunt u kiezen uit fijne of iets grovere korrel waarmee onze stukadoors uw wand bewerken.

Spachtelputz sierpleister

Spachtelputz is nog steeds de meest gebruikte soort sierpleister. Spachtelputz stucwerk is gemaakt van een mengsel van gebroken marmerkorrels en een speciaal soort kunststof bindmiddel. Spachtelputz kan aangebracht worden in een laag van 1 tot 4 mm. Wilt u weten hoe wij sierpleister aanbrengen? Deze sierpleister wordt met een spaan of spatel aangebracht, altijd met de hand. Het aanbrengen van spachtelputz is dus altijd hand- en maatwerk, en is bij onze stukadoors in goede handen.

Rustiekputz sierpleister

Rustiekputz is een ideale sierpleister voor stucwerk op binnen- en buitenmuren. Rustiekputz heeft een iets grovere structuur dan spachtelputz. Ook hier kunt u kiezen uit verschillende korreldiktes die de grofheid van de structuur bepalen. Bij rustiekputz stucwerk ontstaan altijd lichte groefjes die ontstaan in de structuur, dat is kenmerkend voor deze stijl. In andere woorden: het sierpleisterwerk is niet glad.

Granol stucwerk

Granol stucwerk heeft een nog iets grovere structuur dan rustiekputz en spachtelputz. Ook dit wordt altijd handmatig aangebracht. Met de typerende groeven in de structuur van granol kunnen verschillende patronen gemaakt worden. Door het pleisterwerk gedraaid of waaiervormig aan te brengen ontstaat een leuke grove, regelmatige structuur. Vraag naar alle mogelijkheden!

Interesse in sierpleister stucwerk?

Wat zijn de voordelen van deze vorm van stucwerk?

Pleisterwerk stucwerk heeft verschillende voordelen:

  • Pleisterwerk stucwerk is boen-en stootvast
  • Sierpleister is in een kleur naar keuze aan te brengen
  • Het stucwerk is door en door kleurecht
  • Onze stukadoors werken al jaren met dit product
  • U kunt kiezen uit verschillende structuren

Wilt u sierpleistermuur glad maken?

Sierpleister(werk) glad maken is mogelijk. Wij adviseren u om niet zelf aan de slag te gaan met schuurapparaten, plamuurmessen en ander gereedschap, maar hiervoor een deskundige in te schakelen. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.

Wat kost het?

Wilt u sierpleister verwijderen, sierpleister aanbrengen of sierpleister verven? Om een goede prijs te kunnen maken komen we graag een keer vrijblijvend bij u langs. Dan bekijken we de situatie, horen we uw wensen en schatten we in wat de kosten zijn. We maken altijd een offerte op maat, daar kunt u dan ook echt op vertrouwen. Wilt u een afspraak maken? Bijvoorbeeld voor sierplijster buiten en bent u benieuwd naar de prijzen? Van sierpleister repareren tot sierpleister schoonmaken: we helpen u graag. Neem contact met ons op!

Weten wat sierpleister stucwerk kost?