Exclusief stucwerk in een exclusief project in Voorthuizen

Exclusieve mancave in Voorthuizen

Een verbouwde kelder, maar dan een van hoogstaande kwaliteit

Via Jan Willem ter Haar, van The Vault Antiques in Voorthuizen, werden we uitgenodigd om mee te werken aan wel heel bijzonder project; een exclusieve mancave met een maatwerk inrichting. De klant had vrij specifieke en hoge eisen aan de inrichting en afwerking van de verbouwing in de kelderruimte onder het huis. De ruimte werd voorzien van een schitterende bar, een eigen bioscoopruimte met luxe stoelen en een biljartruimte met een op maat gemaakt aquarium. Een mancave waar elke man van droomt! Voor ons dan ook een superleuk project om aan mee te mogen werken. Maar het ging niet allemaal vanzelf!

Strijklicht en stucwerk, een pittige combinatie

Zoals u zult begrijpen is de hele kelder flink onder handen genomen. Muren breken, doorgangen maken, de aannemer had er een flinke klus aan. Nadat de lichtkoof was geplaatst – helemaal rondom alle muren van alle ruimtes – gingen wij aan de slag. Dat was nog een hele klus! Zeker omdat het zogenaamde strijklicht van alle LED-lampen uit de koof heel direct op de muur geprojecteerd werd. Elke stukadoor zal kunnen beamen dat het met zulk strijklicht een hele klus is om een vlekkeloos strakke muur aan te brengen! Maar dat was nou precies de reden dat ze ons erbij gevraagd hadden, we gaan zulke uitdagingen graag aan. Alle oneffenheden in de muur en het stucwerk hebben we met de hand helemaal weggewerkt.

Stucwerk afwerken met gespoten latex

Het strakke stucwerk hebben we uiteindelijk afgewerkt met latex. Dat hebben we er niet op gesausd of geverfd met een kwast, maar dit hebben we erop gespoten. Het grote voordeel van latex spuiten is dat er geen hinderlijke rollerbanen of kwastsporen te zien zijn. Zeker door het al eerdergenoemde strijklicht zouden zelfs de kleinste oneffenheden direct zichtbaar zijn. Daarom kozen we ervoor om de latex met een spuitmachine aan te brengen. Zo kreeg het geheel een egale en extra strakke look, precies wat past in deze exclusieve ruimte.

Nadat alle muren strak gestuct en gespoten waren werd het plafond voorzien van geluidsabsorberend materiaal, een zogenaamd akoestisch plafond. Dat zorgt ervoor dat het geluid in de mancave goed gedempt wordt.

Bent u benieuwd welke oplossingen we kunnen verzinnen voor uw project? Neem contact op!