Aanzicht buitengevel stucwerk Driebergen

Volledige buitengevel stucen in Driebergen

Modern buiten stucwerk met behoud van authentieke details

Het stucen van een buitengevel is een vak apart. Voordat Guy Munneke voor zichzelf begon heeft hij de fijne kneepjes van het vak natuurlijk van iemand geleerd. Guy was helemaal in zijn nopjes toen juist zijn oude leermeester vroeg of hij zijn buitengevel wilde komen stucen. De gevel van dit twee-onder-een-kap huis uit de jaren ‘30 huis had nogal wat verbouwingen gezien. Zo was er de uitbouw op de begane grond hard toe aan wat bijwerking. De eerste verdieping zag er nog meer toegetakeld uit; een buitendeur was daar uit de gevel gehaald en dat gat van 2m2 was volgebouwd met een ander soort baksteen. De hele aanblik was daardoor lelijk geworden.

De vraag van deze klant was dan ook: “Maak mijn gevel – zowel boven als beneden met aanbouw – weer strak en één geheel, modern maar met behoud van de authentieke jaren ‘30 details.” Daar gingen we graag mee aan de slag!

Isolerend stucwerk, twee vliegen in één klap

Zoals bij alle projecten gingen we eerst ter plekke de situatie bekijken. Daar bepaalden we samen met de klant welke kleur er gebruikt zou gaan worden voor het stucwerk aan de buitengevel. Een moderne lichte grijstint, met aan de buitenkant, net onder de dakpannen, een donkergrijze kleur. Zoals op de foto’s goed te zien is hebben we de rand met verticaal gemetselde stenen niet gestuct. Juist deze manier van metselen en bouwen is typisch voor de jaren ‘30 stijl van deze woning. Om dat extra te accentueren hebben we deze stenen dan ook donkergrijs gemaakt. Omdat deze kant van het huis op de windkant ligt heeft de gevel aardig wat te verduren. Daarom kozen we ervoor om te werken met een stuc materiaal dat ook isolerend werkt. Daarmee hebben we de muur behandeld zodat de gevel voortaan er niet alleen goed en strak uit ziet, maar ook direct goed beschermd is tegen vocht, wind en vuil. De afwerking deden we met damp-doorlatende latex. Zo ‘ademt’ de muur nog wel, terwijl alles toch geïsoleerd is.

Het totale plaatje, één aanspreekpunt

Een uitdaging gaan we niet zomaar uit de weg. Het stucen van de bovenverdieping betekende dat we een steiger zouden moeten plaatsen op het platte dak. Dat is natuurlijk niet zonder gevaar! Zo’n dakje is niet gebouwd om heel veel gewicht te kunnen dragen en we wilden er geen gaten maken of lekkages in veroorzaken. Daarom hebben we eerst het hele dak voorzien van stevige planken voordat we de steiger plaatsten. Ons plank lukte; het dakje is nog altijd in prima staat, en het stucwerk is keurig gelukt. We zijn dan ook een beetje extra trots op het resultaat!

De benedenverdieping was eerder al eens voorzien van een uitbouw met stucwerk. Om ervoor te zorgen dat er weer een eenheid kwam in de hele gevel hebben we ook deze uitbouw voorzien van vers schilderwerk. Zowel boven als beneden is alles nu netjes in dezelfde kleuren gestuct en geverfd.

Diverse soorten stucwerk voor uw buitengevel

Als u op zoek gaat naar het juiste stucwerk voor gevel en buitenmuur, dan raden we u aan direct een specialist in de arm te nemen. Al is het alleen al voor advies en gewoon te weten waar u aan toe bent. Om te komen tot het juiste totaalplaatje zijn alleen de platte kosten per m2 niet genoeg. Een stukadoor zal uw gevel moeten inspecteren en controleren zodat er een goede inschatting kan worden gedaan van de benodigde werkzaamheden. Ook kan er dan worden meegedacht over buitengevel isolatie en of er bijvoorbeeld een gepleisterde plint nodig is. Zo’n gepleisterde plint is gemaakt van een soort waterafstotende pleister waardoor uw gevel nóg duurzamer wordt. Zo geeft u uw buitengevel niet alleen een nieuwe uitstraling, maar is het ook een investering in het verduurzamen van uw huis.

Wilt u ook uw buitenmuur laten stucen? Kies voor een ervaren partij voor het stucen van uw buitenmuur zodat u het maar één keer hoeft te doen. Op zoek naar een vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op.

Meer projecten van Munneke Stukadoors in Driebergen

Bent u benieuwd welke projecten Munneke Stukadoors nog meer in uw buurt heeft gedaan? Bekijk ook de andere projecten in Driebergen: