Aanzicht hal en trap stucwerk Driebergen

Strak gestucte hal en trap in Driebergen

Meebouwen aan een woonwens

Deze klant wilde graag nog eens een mooie verbouwing in hun huis, maar dan moest het wel meteen goed zijn. Via een eerdere klant van ons klopten ze bij ons aan; of wij eens mee wilden kijken. Leuk om te horen hoe ze al een heel plan hadden uitgedacht! De woonkamer, hal en trap moesten naadloos bij elkaar passen. De zoon van dit echtpaar is een zeer kundig meubelmaker. Hij had een heel strak zwart kozijn met glas ontworpen en laten bouwen. Dat gaf al direct een strakke en industriële ‘feel’ aan het huis, en dat moest terugkomen in de ruimte bij de hal en het trappengat.

Van recht naar rond, een uitdagende trap

Een van de wensen was dat de trap één glooiend geheel moest worden. Dus daar waar de trap eerst nog een ‘hoek’ om ging moest het nu vloeiend rond lopen. Wat een mooie uitdaging! Door met de hand meerdere lagen aan te brengen in de hoek, creëerden we uiteindelijk een mooi glooiend geheel. Het was niet meer te zien dat het ooit twee haakse muren waren. Nadat wij klaar waren met stucen was het gewoon één mooie afgeronde muur. De trapleuning die daarna bevestigd werd past perfect bij het gepoedercoate kozijn.

Afplakken, afdekken en beschermen

Eén van de dingen die dit project zo uitdagend maakte was het feit dat de trap van onbehandeld eikenhout gemaakt is. Dat staat heel mooi en geeft alles een heel natuurlijke look, maar voor een stukadoor of schilder vormt dat wel een uitdaging. Want stel je voor dat een klodder nat gips op die trap zou belanden. Die afdruk zou je voor altijd blijven zien! Daarom hebben we heel veel tijd en aandacht besteed aan het extra goed afplakken van de trap. Alle hoekjes, gaatjes en kiertjes zijn met zorg afgedekt en beschermd.

Hetzelfde geldt voor de herstel- en reparatiewerkzaamheden rond het aangebrachte kozijn. Ook daar was het belangrijk om geheel schoon en vlekkeloos te werken. Juist dat is iets waarmee wij ons onderscheiden.

Bent u benieuwd hoe wij uw project tot een succes kunnen maken? Neem contact met ons op.

Meer projecten van Munneke Stukadoors in Driebergen

Bent u benieuwd wat Munneke Stukadoors nog meer in uw buurt heeft gedaan? Bekijk ook de andere projecten in Driebergen: