Stukadoor in Amersfoort plafond stucwerk

Plafonds stucen in Utrecht voor het Mary K Hotel

Van kelder naar klasse

U kent ze vast wel, de kelders aan de Utrechtse gracht. In een van deze kelders heeft Mary K Hotel een exclusieve suite laten ontwerpen en wij werden gevraagd om van het oude, vervallen keldergewelf een strak en symmetrisch gipsplafond te maken. Een mooie uitdaging om te laten zien wat wij in huis hebben. Het bijzondere aan dit project zijn de ronde plafonds die helemaal egaal moesten worden afgewerkt. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we al onze ervaring en vakmanschap in moeten zetten. Dit gestucte plafond geeft de luxe uitstraling die het Utrechtse Hotel in gedachten had. De combinatie met het oudroze tegelwerk en de retro meubels maakt deze kamer tot een unieke plek.

Het heden met het verleden combineren

Na overleg met de aannemer besloten we de oude gewelven aan te zetten met stukanet, een soort gaas waar de stuclaag op aangebracht kan worden. Dit gaas wordt een paar centimeter van het oude gewelf aangebracht zodat de ruimte goed kan worden geventileerd en dat het vocht kan worden afgevoerd. Het aangebrachte gips is bijna twee cm dik. Niet alle muren moesten worden vernieuwd. De staande muren zijn gedeeltelijk in oude staat gelaten om het oude gewelf nog een klein beetje te laten zien. De dakraampjes zijn met de hand afgewerkt en alle gewelven zijn perfect symmetrisch afgeleverd. Onze expertise, creativiteit en nette werkwijze kwamen bij dit project uitstekend van pas.

Samen verwachtingen bepalen

Communicatie is bij elk project van groot belang en dit project was daarin geen uitzondering. Na het samen opstellen van een heldere agenda zijn we aan de slag gegaan. Hoewel de opdracht via de aannemer bij ons terechtkwam, is de eigenaar vaak even komen kijken hoe de werkzaamheden vorderden. Dit gaf ons de kans om regelmatig af te stemmen en te polsen of het geleverde werk in de lijn van de verwachtingen lag. Uiteindelijk heeft deze samenwerking een prachtig resultaat opgeleverd. Bent u op zoek naar een ervaren partner voor het aanbrengen van een gipsplafond? Neem contact met ons op om uw project met ons te bespreken. We zetten onze kennis en expertise graag in om uw project tot een succes te maken!