Gevelstucwerk in Amsterdam met schitterende details

Een duurzame omlijsting voor een huis met karakter

In Amsterdam stond een klein huisje dat bekend stond als ‘Het Blauwe Huisje’. Tot het moment dat de huidige eigenaren er een flinke aanbouw om hebben laten plaatsen. Het is nu geen huisje meer te noemen, maar het originele karakter is nog te herkennen. Het witte gevelstucwerk laat de contouren van het originele huis prachtig zien. De grijze spatplint aan de onderkant van het pand geeft de woning een kenmerkende omlijsting. Amsterdam is een mooi pand rijker door de combinatie van creatieve eigenaren en buitenstucwerk met kenmerkende details!

Duurzaam gevelstucwerk

Niet al het witte pleisterwerk op dit pand is nieuw. Een gedeelte van het bestaande pleisterwerk was nog van zo’n goede kwaliteit dat we samen met de eigenaar besloten om dat te laten zitten. We hebben het nieuwe pleisterwerk qua structuur en kleur precies laten overeenkomen met het bestaande pleisterwerk. Er is geen verschil te zien met het oude stucwerk. De spatplint, de grijze ‘sok’ rondom de onderkant van de woning, is van waterwerend materiaal. Deze is afgewerkt met een waterafstotende latex. De spatplint voorkomt dat de bakstenen bij de grond eroderen door regenval of spatwater.

Vooruitdenken zorgt voor een helder plan

Voor dit project moest een goed plan worden gemaakt. 2 cm stucwerk heeft namelijk gevolgen voor allerlei hang- en sluitwerk op de gevel. We zijn samen met de eigenaar over de bestaande gevel gegaan om te bepalen welke onderdelen na de stucwerkzaamheden niet meer zouden passen. Uiteindelijk zijn het hang-en sluitwerk van de luiken, de waterafvoer en de ventilatieroosters op tijd aangepast zodat deze na het drogen van het stucwerk zonder problemen terug konden worden geplaatst. Door op tijd in kaart te brengen we later in het project kunnen verwachten, denken we mee met onze opdrachtgevers en voorkomen we verassingen. Bent u op zoek naar een betrouwbare, ervaren partner om uw buitenstucwerk te verzorgen? Neem contact op om een afspraak te maken.