Landelijk binnen stucwerk in Driebergen

Stucwerk in landelijke stijl

Toen de bewoners van dit pand een nieuwe keuken kochten, besloten ze om het binnen stucwerk direct mee te laten nemen. De landelijke sfeer dat het huis had, moest behouden blijven. Het liefst wilden de eigenaren extra accenten laten aanbrengen om deze sfeer nog beter in het huis te verwerken. Na een verkenning van de mogelijkheden hebben we ervoor gekozen om een strakke, 6 mm hoge plint langs het plafond te maken. Het plafond en de wanden spiegelglad afgewerkt zodat de keuken er precies in zou passen. Dit binnen stucwerk in Driebergen straalt rust en kwaliteit uit en combineert de landelijke, warme stijl met strak gestucte lijnen.

Plafond stucwerk met ornamenten

De strakke plint langs de muren is tussen de 12 en 13 cm breed en loopt met alle hoeken van het huis mee. Dit geeft het gepleisterde plafond, en daarmee de gehele woning, een wat knussere indruk. Omdat deze als onderdeel van het gestucte plafond is meegenomen, zien de eigenaren geen randen of kieren. Er zijn namelijk geen losse delen gebruik voor deze band. Het is één geheel. Naast deze sierplint langs de muren wilden de bewoners graag een ornament plaatsen boven de hanglamp in de keuken. Onze catalogus werd van kaft tot kaft doorgelezen en uiteindelijk is dit plafond sierstuk uit de bus gekomen. De combinatie van het ornament en de landelijke keuken maakt deze ruimte tot een geheel waarin prettig gewerkt en geleefd kan worden. De muren zijn gespoten met een type latexverf om een zo strak mogelijk resultaat te behalen.

Duidelijke wensen en heldere plannen

De bewoners hadden bij de start van het project een heel helder plan om de jaren-30 stijl in het huis door te voeren. Doordat we al een flink aantal jaar ervaring hebben, kunnen we aan de hand van diverse projecten laten zien wat de mogelijkheden zijn met deze specifieke wensen. Elke uitstraling is mogelijk met de juiste kennis. Specialistische kennis, zoals het toevoegen van een plint rondom het plafond om meer sfeer te krijgen, hebben we in de loop der jaren opgebouwd. Deze kennis zetten we bij elke klus in. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Meer projecten van Munneke Stukadoors in Driebergen

Bent u benieuwd wat Munneke Stukadoors nog meer in uw buurt heeft gedaan? Bekijk ook de andere projecten in Driebergen: