Stucwerk wand en plafond in keuken

Een nieuwbouwhuis met een glad plafond in Schoonhoven

Een glad plafond

Kent u dat? Een nieuwbouwhuis met een spikkeltjesplafond. Spackspuitwerk heet dat, en niet iedereen is er zot op. Zo ook niet de eigenaren van dit nieuwbouwhuis in Schoonhoven. Zij wilden een strak, glad plafond op de begane grond en de eerste verdieping. Strakke plafonds geven elk huis een rustige, serene uitstraling en zorgen dat licht zich veel beter kan verspreiden. Licht van plafonnières, strijklicht en daglicht laat zich met egale plafonds veel makkelijker verspreiden. Zodra dit stel uit Schoonhoven de sleutel van hun huis hadden gekregen, konden we aan de slag om de plafonds egaal af te werken.

Een egaal gipsplafond

Bij dit nieuwbouwhuis werd gebruik gemaakt van plafondplaten die ongelijk ware gelegd waardoor er naden te zien waren. Daarnaast liepen balken door de woonkamer omdat het huis in een later stadium nog een stuk was uitgebouwd. Dit project had dus meer om handen dan alleen het glad maken van het plafond, we moesten eerst alle hoogteverschillen overbruggen voordat het plafond helemaal glad kon worden afgewerkt. Het uiteindelijke resultaat is zoals de bewoners hadden gehoopt. Het plafond is egaal, de naden zijn niet meer zichtbaar en de balken zijn vrijwel helemaal weggewerkt. Een plafond als deze is een echte eye-catcher en geeft het huis extra sfeer.

Zo strak mogelijk afgewerkt

De uitdaging bij een gepolijst, of gepleisterd plafond is het voorkomen van elke kleine oneffenheid. Die oneffenheden zijn bij een glad gipsplafond namelijk veel beter zichtbaar dan bij spackspuitwerk. Alle kleine hobbeltjes moeten bij dit type plafonds met precieze worden gladgestreken. Om ervoor te zorgen dat het plafond kaarsrecht kon worden afgewerkt, hebben we door de hele woning gebruik gemaakt van een half-hoge steiger. Benieuwd of we ook wat voor u kunnen betekenen? We bieden naast het glad maken van uw plafond ook de mogelijkheid om het plafond te laten schilderen in de kleur die u in gedachten heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.